Je bent hier: Home >> Actueel >> Citax nieuwe uitvoerder leerlingenvervoer Zeeuws-Vlaanderen

Citax nieuwe uitvoerder leerlingenvervoer Zeeuws-Vlaanderen

Vestiging: RBL Zeeuws-Vlaanderen

19-02-2020

Citax Tiel BV is bereid gevonden om het leerlingenvervoer voor de regio Zeeuws-Vlaanderen over te nemen nu TCR failliet is verklaard. Citax verzorgt ook het Wmo-vervoer in Zeeuws-Vlaanderen. Citax neemt na de voorjaarvakantie tot aan de zomervakantie de ritten over.

De afgelopen twee weken is er in goed overleg met TCR en de curatoren alles aan gedaan om de leerlingen te kunnen blijven vervoeren. Na de voorjaarsvakantie is er nu dus een structurele oplossing.


Doorgang
Ben van Assche, voorzitter van het Samenwerkingsverband Collectief Vervoer Zeeuws-Vlaanderen: “Wij zijn opgelucht dat we Citax Tiel BV bereid hebben gevonden om het leerlingenvervoer in Zeeuws-Vlaanderen tot aan de zomervakantie uit te voeren. Citax verzorgt momenteel naar volle tevredenheid ook het Wmo-vervoer voor de Zeeuws-Vlaamse gemeenten. Wij doen er samen met Citax alles aan om het vervoer na de voorjaarsvakantie zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Wij houden daarbij zo veel mogelijk rekening met de kwetsbare leerlingen en hun specifieke situatie.”
Ouders zijn reeds per sms geïnformeerd en krijgen deze week een mail met meer informatie. Scholen en behandelcentra worden ook geïnformeerd.

Aanbestedingsprocedure
In de tussentijd wordt er een aanbestedingsprocedure voor het leerlingenvervoer na de zomervakantie opgestart. Deze aanbestedingsprocedure stond reeds gepland, want het contract met TCR liep van de zomer af.