Je bent hier: Home >> Actueel >> Dag van de Leerplicht 2018

Dag van de Leerplicht 2018

Vestiging: RBL Oosterschelderegio

15-03-2018

Vandaag donderdag 15 maart 2018 is het de Dag van de Leerplicht. Op deze dag besteden we ieder jaar extra aandacht aan het recht op onderwijs.

Het RBL Oosterschelderegio werkt het hele jaar door samen met de scholen aan het voorkomen van schooluitval en voortijdig schoolverlaten. Schoolverzuim is vaak een signaal van achterliggende problematiek. We willen daarom in een vroeg stadium betrokken zijn, om te voorkomen dat verzuim leidt tot uitval.

Directeuren, teamleiders, leerkrachten, docenten, mentoren en intern begeleiders zijn voor ons de belangrijkste signaleerders van hoe het met een leerling gaat. Zonder deze ogen en oren kunnen wij ons werk niet goed doen. Om onze band met het onderwijs te versterken zijn we vandaag samen met de zeven wethouders van de Oosterschelde gemeenten, de regio in gegaan. 

Samen met Derk Alssema (Goes) zijn we de dag gestart bij Praktijkschool de Wissel in Goes, waar we mochten ervaren hoe docenten en leerlingen de schooldag beginnen. Vervolgens bezochten we met wethouder Piet de Putter (Noord-Beveland) het Ostrea Lyceum. In Tholen werd wethouder Peter Hoek (Tholen) tijdens de koffiepauze op het Calvijn College ontvangen. En ook wethouder Jon Herselman (Kapelle) werd van koffie voorzien op de Isaac Beeckman Academie in Kapelle. Tijdens de lunchpauze mochten we met wethouder Hans de Kunder (Reimerswaal) even storen op de twee locaties van het Calvijn College in Krabbendijke. Op de Goese locatie van het Calvijn College mochten we binnenvallen met wethouder Conny Miermans (Borsele). Bij Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee werd er geluncht in gezelschap van wethouder Cees van den Bos (Schouwen-Duiveland). 

Op de genoemde VO scholen in de regio zijn we hartelijk ontvangen en het gesprek aan gegaan met docenten en mentoren. Om samen te kijken hoe het schoolverzuim in de Oosterschelderegio verder terug te kunnen dringen. En natuurlijk hebben we ook taart meegenomen, want de Dag van de Leerplicht is er ook om het recht op onderwijs met elkaar te vieren.