Je bent hier: Home >> Actueel >> KICK

KICK

Vestiging: RBL Oosterschelderegio

13-02-2018

Begeleiding van voortijdig schoolverlaters is een speerpunt van het RBL Oosterschelderegio. RBL Consulenten helpen jongeren van 18 tot 23 jaar, zonder startkwalificatie, weer terug te gaan naar school of het hoogst haalbare te realiseren. 

Om dit nog beter te bereiken bieden we het project KICK aan. KICK biedt hulp aan jongeren die willen werken aan hun toekomst en open staan voor coaching. Het is een programma van vier weken, waarin jongeren twee dagen per week aan de slag gaan met workshops om erachter te komen wat ze willen, wat ze kunnen, wie ze zijn en wat de eerste stap richting de toekomst kan zijn. De locatie is in Goes maar KICK is bedoeld voor jongeren uit de hele Oosterschelderegio. 

We hebben inmiddels een eerste programma gedraaid in november 2017. Zes meiden in de leeftijd van 19 tot 21 jaar zijn aan de slag gegaan met zichzelf. Zowel individueel als groepsgewijs hebben ze hard gewerkt om te weten te komen wat ze belangrijk vinden voor zichzelf en welke keuzes gemaakt moeten worden om hun toekomst positief tegemoet te gaan. Het was gezellig, relaxed, spannend, intensief, emotioneel en leerzaam. En het resultaat: vijf van de zes meiden zijn aan het werk en drie hebben besloten een vervolgopleiding te gaan volgen!

Het eerstvolgende KICK programma start op maandag 5 maart 2018. Klik hier voor meer informatie over de inhoud van het programma en aanmeldprocedure. Of download de folder.